Çin Vizesi
1. Vize Kategorisi
F – Ticari Vize
X – Öğrenci Vizesi
Z – Çalışma Vizesi
L – Turist ve Yakın Ziyaret Vizesi ( Turist Vizesi sadece turist gruplarına verilir)

2. Son Giriş Tarihi : Bu kısımda yazan tarih vizeniz ile Çin’e girebileceğiniz son gündür. Örnek; 06 Jan 2007 yazan bir vize sahibi 6 Ocak 2007’ye kadar bu vize ile Çin’e giriş yapabilir ve 30 güne kadar Çin’de kalabilir. Bu bölümde yazan tarih vizenin bitiş tarihi değildir, Çin’e giriş yapılabilecek en son tarihtir. Bu husus genellikle yanlış anlaşılır.

3. Vizenin Verildiği Tarih : Büyükelçilik veya konsolosluk tarafından vizenin basıldığı tarihtir. Vizenizin başlangıç tarihidir.

4. Vize Sahibinin Adı

5. Doğum Tarihi: Pasaport sahibinin doğum tarihidir.

6. Not: Vize veren makamın not düştüğü bölümdür. Örnek; pasaporta çocuk kayıtlı ise bu kısımda belirtilir.

7. Barkod Kısmı : Gümrükten geçişte polisin tarayıcı vasıtası ile vizenin kontrol edilmesini sağlayan kısım.

8. Giriş Sayısı:
(01) : 3 ay içerisinde “1” defa Çin’e giriş yapabilir ve maksimum 30 gün kalabilirsiniz.
(02) : 3 ay içerisinde “2” defa Çin’e giriş yapabilir ve her girişte maksimum 30 gün kalabilirsiniz.
(M) : 6 ay içerisinde istediğiniz kadar giriş – çıkış yapabilirsiniz ve her girişte en fazla 30 gün kalabilirsiniz.

9. Kalış Süresi :
30 Gün: Her girişte kalabileceğiniz maksimum süreyi belirtir. Genellikle 30 gündür.

10. Vizenin Verildiği Yer: Bu kısım genellikle Çince olarak vizenin alındığı şehir yazılır.

11. Pasaport Numarası

12. Vize Numarası
Kaynak: Ligarba

Çin Vizesi için Yetkili Acenta Ligarba

AIR CHINA COMPANION CARD

Çin Vize İşlemleri

Yorum Yok
  1. Henüz yorum yapılmamış.
Yorum yapınız.