Çin’e seyahat etmek isteyenler öncelikle Çin vizesi almak zorundadırlar. Yabancı turistlerin Çin’e seyahat etmek için bulundukları ülkedeki Çin büyükelçiliğine turist vizesi için başvuru yapmaları gerekmektedir. 9 kişiyi aşan yabancı turistler grup halinde Çin büyükelçiliğinden grup turist vizesi alabilir. Shenzhen, Zhuhai ve Xiamen gibi Çin’in özel ekonomik bölgesine gitmek isteyen yabancılar, söz konusu bölgelerdeki ikamet kuruluşuna doğrudan “Özel bölge turist vizesi” için başvuru yaparlar. Hainan eyaletine seyahat etmek isteyenler geçici olarak Haikou veya Sanya kentlerinde giriş vizesi için başvuru yaparlar ve en fazla 15 günlük turist vizesi alırlar. Shenzhen özel idari bölgesinde seyahat etmek isteyen Hong Kong’daki yabancılar, 72 saat vizesiz olarak Shenzhen’de seyahat edebilirler. Turist vizesi alan yabancılar gümrük kontrol çalışmalarını tamamlayınca yalnız yabancılara izin verilen veya belirlenen gümrükten geçebilirler.
Yabancılar geçerli pasaport ve turist vizesi ile yabancılara açık bölgelerde seyahat edebilirler. Çin hükümeti yabancıların meşru haklarını korur. Turist vizesi ile Çin’de seyahat eden yabancıların Çin’de çalışmaları, dini propaganda ile izinsiz röportaj yapmaları yasaktır. Bununla beraber Çin topraklarında bulundukları süre içerisinde Çin yasalarına ve adetlerine uymaları gerekir.
Vize süresi içinde Çin’de seyahat sürelerini uzatmak isteyen yabancılar, yerel emniyet müdürlüğünden uzatma izni alabilirler. Yabancılar seyahatlerini tamamlayıp, Çin’den ayrılırken gümrük kuruluşu tarafından kontrol edildikten sonra çıkış yaparlar
Kaynak:cri.cn çin ansiklopedisi

1 Yorum var
  1. Mert | 27 Ağu 2009 | 19:23:47

    Cin de vize istiyo ya, helal olsun. Sorun onlara vize veren ülkelerde, her yerde karinca gibiler özellikle avrupa da gördügüm kadariyla ingilterede…

Yorum yapınız.