Pasaport Sahiplerinin Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

Pasaport, sahibi tarafindan mutlaka imzalanmış olmalıdır.
Pasaportun geçerlilik süresi en az altı ay olmalıdır
Vize gümrük sayfaları dolu olan pasaportlar yenilenmelidir.
(Dışişleri Bakanlığının konsolosluklara gönderdiği genelge ile pasaportların yalnız vizeler yazan bölümüne vize basılmaktadır. Döviz ve kayıtları ve açıklamalar yazan bölümlere vize basılmamaktadır).

Guangzhou Canton Fuarı :
Her dönemde Türkiye’den fuara katılan iş adamı sayısı artmakta ve katılımcılar, Çin Pazarı’nın sağladığı fırsatları en iyi şekilde değerlendirmektedirler.

Çin Vizesi için Gerekli Evraklar

2 adet fotoğraf
1 adet vergi levhası fotokopisi
1 adet faaliyet belgesi aslı (yeni tarihli)
1 adet ticari sicil gazetesi fotokopisi
2 adet kartvizit
Antetli kağıda, gitmek isteyen kişinin Çin Konsolosluğu’na hitaben kaşeli ve imzalı yazılı başvurusu.
Gidecek kişinin vize çeşidi belirtilmelidir; (Tek girişli, çift girişli / çoklu giriş / 6 aylık)
Vize Ücreti (Vize ücretleri konsolosluklar tarafından belirlendiğinden dolayı vize çeşidine göre değişebilir).
Münferit Vize, başvuru gününden en az 5 gün sonra geri döner.
Acil vize taleplerinde ekspres vize ücreti talep edilir.

N O T :
Bir şirketten aynı anda en fazla 3 kişi vize başvurusunda bulunabilir.
Konsolosluğa hitaben dilekçeler Türkçe olarak yapılabilir.
Münferit vizelerde iş için gidenlerden gelen davetiyelerin polis tasdikli ve ya Çin’in yetki verdiği resmi kurumlardan gelmesi gerekmektedir. Vize alabilmek için mutlaka ziyaret edilecek yerin belediyesi tarafından onaylanmış davet mektubunun aslı gerekmektedir.

ÇİN VİZESİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER:

İlk defa Çin’e gidenler için Çin Konsoloslugu sadece Tek giris vize vermektedir.
(Tek giriş vize ile Çin’e giriş hakkınız 1 defadır.)
Çin’den Hongkong’a geçiş yaptığınızda vize hakkınızı kullanmış olursunuz. Vizeniz çift giriş veya çoklu giriş değil ise yeni bir vizeye ihtiyacınız vardır.
Hongkong’ta 3 aydan az kalacak Türk Vatandaslari için Hongkong’a vize uygulamasi yoktur.
Çin’den Hongkong’a giris yaptiktan sonra, tekrar Çin’e giris yapmak isteyen yolcularin en az çift girisli vizeye ihtiyaçlari vardir.
Istanbul Çin Konsoloslugu Pazartesi, Çarsamba ve Cuma Günleri Açiktir. Bu sebeple, vize alinacak pasaportlarin bir gün evvelden firmamiza ulastirmaniz gerekmektedir.
Çin vizesinin verilis süresi 4 is günüdür. Express islem fiyat farkinin ödenmesi durumunda vizeniz ayni gün veya iki sonraki is günü içersinde Konsolosluga ödenecek farkla alinir.
Bir sirketten ayni anda en fazla 3 kisi basvurabilir.
Çin Halk Cumhuriyeti yesil pasaporta vize uygulamamaktadir.

Yorum Yok
  1. Henüz yorum yapılmamış.
Yorum yapınız.