calisma-vizesi

Çin’de çalışmak istiyorsanız, Çin’den verilecek Z vizesine ve bu bağlamda konaklama iznine sahip olmanız gerekiyor. Z vizesi almasında izlenecek yöntemler, gerekli belgeler ve benim Z vizesi alış hikayemi anlatacağım.

Çin’de işe başlayacağınız firmanın sizin adınıza, Çin’deki çalışma bakanlığına başvurması gerekiyor. Başvuruda istenen belgeler;

Sizin hazırlayacaklarınız;

– Eğitiminizi ve iş tecrübenizi içeren İngilizce yada Çince bir CV
– Üniversite diploması ve İngilizce yada Çince tercümesi
– Eski çalıştığınız firmaların birinden referans mektubu (çalıştığınız yerde en az 2 yıl sürekli çalışmış olmanız lazım)
– Pasaport fotokopiniz

Firmanın vereceği belgeler;

– Dönemlik sözleşme,
– Sizin iş tanımınız, pozisyonunuz,
– Temel maaşınız,

Bu evraklarla firmanızın Çin’deki çalışma bakanlığına başvurması gerekiyor, başvurunuzun 20 iş günü içinde olumlu ve/veya olumsuz sonuçlanması gerekiyor, genelde 8-9 gün içinde geri dönüş yapılıyor. Ben ilk başvuruda referans mektubundan veto yemiştim, referans mektubum iki yıldan daha az çalıştığım firmadan aldığımdan dolayı veto etmişlerdi. O belgeyi de tamamlayıp ikinci sefer başvurduğumuz da kabul edildi.

Çalışma izniniz Çin’deki çalışma bakanlığı tarafından kabul edildikten sonra, firmanıza sizin çalışma belgeleriniz veriliyor. Firmanız, bu begelerle birlikte size birde davetiye yollaması gerekiyor.

Bu belgelere ek olarak;

– Devlet hastanesinden heyet raporu,
– Sabıka kaydı,
– 2 adet  fotoğraf
– Pasaport ve pasaport fotokopisi
– Nüfüs cüzdan fotokopisi

Bu belgeler ile buradan çalışma vizenizi alıyor ve Çin’e gidiyorsunuz. Çin’de yapılacak işlemlerden sonra pasaportunuzdaki, vizeniz iptal olacak ve “konaklama izni” alacaksınız. Orada da sağlık kontrolünden geçmeniz gerekiyor. Çin konsolosluğunun resmi vize acentası Ligarba Turizm‘den de gerekli bilgileri alabilirsiniz.

40 Yorum var
  1. Kazim Goker | 9 Eyl 2009 | 06:49:00

    Yavuzcum, aldin Z vizesini dokturmussun bakiyorum. Hayirli olsun Cine hosgeldin..

  2. yavuzselimsen | 9 Eyl 2009 | 09:43:15

    Alana kadar canım çıktı Kazım abim :) Almak isteyen arkadaşlarla paylaşalım dedim bildiklerimizi.

  3. yavuz | 12 Eyl 2009 | 09:36:36

    yavuz kardes gercekten cok yararli bir bilgi . oraya gelecek arkadaslara faydasi olucaktir.
    tesekkurler-saygilar

  4. Dincer | 14 Eyl 2009 | 17:41:29

    Peki, halihazırdaki F vizeyle oraya gidip, iş teklifi alırsak, bir daha Türkiye’ye mi gitmemiz gerekecek sabıka kaydı, heyet raporu vs. için?

  5. çin vizesi | 15 Eyl 2009 | 16:10:51

    Ben de çin’e vize (çalışma vizesi yani z vizesi) almak isterim.. Ama en iyi yöntem ne onu bilmiyorum tabii. Paylaşımları bekliyorum.

  6. çin vizesi | 25 Eyl 2009 | 16:42:29

    Bu paylaşım bence de gayet faydalı olmuş. Elinize sağlık.

  7. Alihan | 1 Eki 2009 | 00:44:29

    Merhaba, Çin hayranı biri olarak bende Çin’de çalışmak ve yaşamak istiyorum.Tanıdıklarım var Yiwu’da yaşayıp hemde şirketleri var çalışıyorlar.Hayatlarından gayet memnunlar.Çin kültürünü, yemeğini ve sıcak kanlı, arkadaş canlısı insanlarını çok seviyorum.Tanıdıklarımı ziyarete 4 kere gittim.Gerçekten çok güzel bir yer, insanı günlük yaşıyor, nasılsa hepimiz günün birinde ölücez diye gayet neşeli yaşıyorlar :)

    Yakında Türkiye’de e-ticaret firması kurucağız.Fakat parakende değil, toptan satıcılara internet üzerinden satış yapıcağız.Benim ingilizcem çok iyi olduğu için yurt dışı işlerini ben hallederim hep.Yakında Çin Yiwu’ya tekrar gidiceğim bu sefer daha uzun kalmayı planlıyorum yada tanıdıklarımın yanında çalışabilirsem bir müdded Çin’de yaşamak istiyorum.Bir aralar Japonya hayranlığım vardı fakat Çin ağır bastı nedense :)

    Bu arada Yavuz Bey çalışma vizeniz hayırlı olsun.Umarım bende günün birinde alabilirim.Sevgiler, saygılar.

  8. serkan | 11 Kas 2009 | 05:47:23

    cin iskencesi

  9. serkan | 12 Kas 2009 | 09:49:55

    entrier 1 diyo , o nasil olicak , Z vize sadece bi giris icin mi ? belki sacma soru oldu ama anlamadigimicin soruyorum

  10. yavuzselimsen | 12 Kas 2009 | 10:09:21

    Z vizesı sadece bir girişlik, Çin’e girdikten sonra zaten çalışma izni ve oturma izni için tekrardan başvuruyorsun, bir ay içinde de çalışma izni ve oturma iznini alıyorsun.

  11. Araf | 19 Oca 2010 | 01:17:40

    merhaba arkadaşlar , ben şu an çindeyim ,istanbuldaki bir firma için tercüman olarak geldim , Z vizesi vermişler ( 2 girişli )bana gerçi orası önemli değil benim asıl sorunum , yurtdışında 1,5 yıl daha sigortalı çalışırsam döviz askerlik yapabilecem , çinde ben sigortalı bir iş nasıl bulurum , tüm masrafları ben karşılayacam sigorta giderlerini ve aylık ödemelerini bi şirkette çaycı olarak bile görünse olur bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.
    mail: freelancewebci@hotmail.com

  12. selim | 26 Mar 2010 | 02:34:53

    merhaba arkadaslar ben yaklasik iki yildir foshan sehrinde yasiyorum su anda firmaylada anlastik vize verecekler ama universite diplomasi gerekiyormus ben universiteye gitmedim bunun icin bir onerisi olan varmi ?ne yapabilirim

  13. berk | 12 Eyl 2010 | 09:15:24

    evet universite diplomasi yok benimde selimle ayni durumdayim. ne yapicaz lutfen acil cevap yazin

  14. Adınız: (gerekli) | 4 Kas 2010 | 22:34:45

    firmada 2 yıldan daha az çalıştıgınızı nasıl anlıyorlar. Ben firmamda 1 yıldır çalışıyorum ve beni çin ofise göndermek istiyor firmam. mümkün müdür?

  15. selim | 10 Mar 2011 | 05:20:47

    merhabalar.. ben de cinde f vizetle ikamet etmekteyim ama vizemin suresi 1 ay sonra doluyor burada bir ise basladim sirket vizem icin gerekenleri yapmaya hazir, yalniz benim turkiyeye donup tekrar giris yapmam sart mi? butun islemleri buradan halademez miyiz?
    bu konuda bilgilendirebilir misiniz?

  16. Yavuz Selim ŞEN | 10 Mar 2011 | 05:37:14

    Yasal olarak Türkiye’ye gidip oradan Z vizesi alıp tekrar Çin’e girmeniz daha sonra bunu çalışma ve oturma iznine çevirmeniz gerekiyor. Ama farklı yöntemlerle yapılıyor mu bilmiyorum.

  17. Ozan SOYSAL | 17 Mar 2011 | 15:44:57

    Hocam artık bulunduğum ortamdan bunalmış biri olarak farklı arayışlar içerisindeyim.Aklımda hayli zamandır çince öğrenmek vardı.İlk defa detaylı araştırma çabasına girdim ve sizlerle karşılaştım.Farklı bir kariyerle devam etmek istiyorum yaşamıma, yorumlarda yazılanlarda ilgimi çekti.Hemen her giden çok olumlu bahsediyor Çin’den.Fakat orada nasıl çalışılabilir? Orta seviyeli ingilizcem ve satış alanında tecrübem var.Tanıdık kimsem de yok oralarda yurt dışına çıkmışlığımda.Biraz fazla oldu ama yol gösterebilirsen sevinirim…

  18. Gereksiz | 14 Haz 2011 | 12:41:01

    Gelmeyin Cine :) gelecekseniz de 10 tane sabika kaydi alin sonra burdan almaya kalkip delirebilirsiniz, keza Turk hukumeti caliskan memurlara sahip..

  19. erkan bilici | 20 Eki 2011 | 15:08:25

    arkadaşlar bende çinde çalışmak gayesindeyim muhasebe anlamında orada iş bulmak ne kadar kolay bilmiyorum benim orada herhangi bir tanıdığım yok türkiye bağlantılı firma tanıyan varsa bana yardımcı olabilrimi ben macera peşinde birisi değilim gerçek anlamda ihtiyacım olduğu için gitmek istiyorum. ilginize teşekkür ederim …

  20. Umit Yilmaz | 15 Şub 2012 | 10:03:40

    Bende 2 yildir cindeyim ve bir cok universitede cince egitimi aldim ve hala cince ogremeye devam ediyorum , yeteri kadar cince Ogrendim ve bir yil sonra burda Ofis acmayi dusunuyorum ,ama ben orta okul mezunuyum, Asil Sorum bu , Isci vizesi Almak icin Universite diplomasi Kesin Sart mi ?????????

  21. Yavuz Selim ŞEN | 15 Şub 2012 | 10:46:38

    Artık Çin genelinde, çalışmak isteyen yabancılar için bunu şart koşuyorlar.

  22. Umit Yilmaz | 15 Şub 2012 | 22:20:09

    Burda Cinli ile evlenen bir cok kisi var , Onlarin vize olayi nedir ? Cifte Vatandasli Diye Birsey var mi ?

  23. Tarkan CAN | 22 Şub 2012 | 16:57:21

    yaa ben z vizeyi aldım almasına ama uzatmam gerekli. eski bağlı olduğum fabrika iş değişikliği yapınca ayrıldım. yeni yer çalışma vizemi uzatamıyor bütün işlemlere yeniden başlayacaz sanki :( hani çalışma vizemizi uzatmak için çalışma izin defteri ve yanında yeşil bir belge alıyoruz ya o belgeyi ilk vizeyi 6 aylık uzatmak için pasaport bürosuna bırakıyormuyduk. yoksa bütün işlemler bittikten sonra yine bize mi veriyolardı _? sanırım kaybettim de.

  24. onur | 1 Mar 2012 | 12:29:28

    ümit yılmaz bey sizinle nasıl irtibata geçebilirim,mail adresim.

  25. Serkan | 19 May 2012 | 11:44:25

    Ben Z vizemi aldım şimdi ne yapmam gerekiyor. Hazır T.C. deyken evrakları hazırlamamızda fayda var. Bu konuda yardımcı olurmusunuz Yavuz Selim Bey

  26. Burhan | 21 Eyl 2012 | 11:26:58

    Ben sunu ogrenmek istiyroum,eger kisi sirket kursadahi vize icin universite diplomasi istemiyor.ben 6 yildanberi cin li is adamlariyla is yapiyorum.Birde icin de sirket kurmak ve diger isleri takip icin nasil yardimci oluyorsunuz?
    Saygilar

  27. Ozge | 4 Ara 2012 | 06:48:51

    merhaba yavuz bey, bende çin de iş için bulunmaktayım ve şuaralar çalısma izni ile ugrasmaktayız calısma izninde sorun cıkarıyorlar ama asıl sorum burdan çalısma izni aldıktan sonra Türkiyeden çalısma vizesini nasıl alıyoruz..çalısma vizesini alırken bizi türkiyede neler bekliyor burdaki gibi süreç sancılımıdır? birde çalısma vizesini aldıktan sonra ne yapmamız gerekiyor bıldıgım üzere bu vize tek girişli bunu çok girişliye nasıl cevire biliyoruz? şimdiden teşekkürler
    Özge

  28. Hakan | 28 Nis 2013 | 16:06:42

    Cin de 9 seen yasiyan biri olarak soyluyorum hic isiniz olmasin ,sadece ticaretiniz olsun, aman evillik neym aman diyorum Ben evlendim be bosandim bosanmasi ayi bir sorun.evlilere oturup izni AMA calisma izni verilmiyen tek ulke diyebilirim 5 sene evil kaldiktan sonra cetrefilli sekilde belki yesil kart alabilirsiniz ki hic bir avantaji yok.askerlik sorununu cozemedigim icin mecburi buradayim. Ilk firsatimda kacip gitmek istiyorum. Ve ozel ek sizin o arkds canlisi dediklerinizin hepsinin suratinda maske vardir bir ihtiyaciniz olsun arayinda gorun acmazlar belkide telinizi.
    Saygilarimla

  29. humin | 12 May 2013 | 21:34:57

    Evet Hakan beyin dedigi gibi evlenmeyin demiyecegim ama cok iyi dusunun bunu, kendinizden cok odun vermeniz gerekecektir. Ataerkil aile yapisinda buyumus bir turk erkeginin neredeyse kabul edemeyecegi kultur farkliligi yasarsiniz. Zit kutuplar kisa devre yapar nerde turk kizi dedirtir size bu evlilik. Sakin atismaya ve kavga etmeye calismayin o her konuda ustun gelir,yer gelir sizin gururunuza degecek kadar agir konusur ki cin’li kizlar sevgilisi yada kocalarini daima yoneten bir yapiya sahiptir. Erkeklerini sozleriyle cok guzel sindirir, dili cok sivridir. siz degistirmek isteyecektir karsi koydugunuz zaman burnunuzdan getirir. onlarin esitlik anlayici kadinlarin ustunlugudur. Cin’de yemekleri %80 erkek yapar,yer gelir temizlik. Dedimya kultur farkliligi cok fazladir. siz bir soyleseniz cin’li kiz 3 soyler. bunu buraya gelip yasayarak ogrenmenize gerek yok,televizyonlarda ki haftalik dizileri izleyin ne demek istedigimi anlarsiniz. nazlari cok faladir,cok kaprislidir her az sevgilisi yada kocasina sinirlenip parmagini gozunuze dogru uzatip o sivri diliyle erkegin yuregine hanceri sokabilir. iyi taraflarida var tabi cok sadiktir, ama sizde sadik olmalisiniz cok akillidir valla turk kizlarindan daha akillidir oyle capkinlik felan yapayim demeyin kapi onune koyar eve bile sokmaz bir basiniza kala kalirsiniz. cok kiskanctir telefonunuzda normal kiz arkadasiniza bile tahammulu yoktur. sizinle ayni yas olsa dahi sizden 10 yas kucuk bir kizla hayat geciriyorsunuz hissi verir. derisi mukemmeldir ve tugsuzdurler.
    bunlarda iyi taraflariydi

    buyrun siz dusunun

  30. Ozer | 8 Haz 2013 | 17:19:39

    Humin yorumuna koptum fakat gayette doğru!Çin’li kızlar kadar tehlikelisini hiç görmedim.Bizim bir Türk arkadaşın Çinli hanımı, bizim arkadaşı sokakta çapkınlık yaparken görüyor ve kafası atıyor.Arabasını bizim arkadaşın üzerine sürüp 80 km ile çarpıyor!Bizim arkadaş kırık bacakla atlatıyor olayı sonra da Türkiye’ye kaçıyor!

  31. gokhan gul | 12 Haz 2013 | 18:38:25

    merhaba ben bu yaz gıdecegım bır yıl cınce ıcın bana orada yardımcı olacak turk arkdaslar meslek ıs sahıplerı var mı konaklama yeme ıcme burs tıcaret ıs hayatında aktıf olma gıbı konularda yardımcı olacak ?mail ile bana bılgılendırme yaparsanız sevınırım agustos 27 sı gıbı orada olacagım wuhan da dıl kursum chına central unıversıtesınde tesekkurler..

  32. murat aslan | 16 Haz 2014 | 03:03:03

    merhabalar selim bey ben çinde öğrenciyim öğrenci vizem var ve suan beni sigortalı olarak kabul edecek bi firma buldum fakat iletişim sorunları cekiyoruz.benim size sormak istediğim bende z vizesi almak için sizin gittiğiniz yolumu izlemeliyim yani türkiyeye dönmem mi gerekiyor evrak konusunda zorluk cekiyorum yani yol yordam bilmediğimden yoksa üniversite mezunuyumda 2 sene türkiyede çalısmıslıgımda var bi sabıka sorunumda yok fakat öle karışık anlatılıyor ki işlemler neye nasıl başlanılanacak insan bir hayli şaşırıp gözü korkuyor.vede tebrik ederim z vizeniz sizin için hayırlı olur inş

  33. Yavuz Selim ŞEN | 16 Haz 2014 | 05:50:58

    Türk vatandaşı olduğunuzdan ötürü, çalışma vizesi işlemleri için Türkiye’ye gitmeniz gerekmekte.

  34. Sumeyya | 18 Kas 2014 | 21:00:17

    merhabalar herkeze,

    ben geçen yıl çin e turist vizesi ile gidip İngilizce öğretmenliği yaptım. çalıştığım acenta F vizesine çevirdi. ben sadece pasaportumu ve resmi verdim 3. Bir şahısa, BU yıl yine turist vizesi ile gitdim, fakat bu sefer çalıştığım okul beni vize işlemleri için HongKong a yolladı, ve maalesef Türklere 3. Bir Ülkeden Çin vizesi verilmediğini öğrendim. şimdi tekrar çine gelmek istiyorum, fakat bu sefer de ülke içerisinde acenta aracılığı ile vizeye başvurulduğunda reddedilirse diye korkuyorum. Çin içerisinden F vizeye sorunsuz çevirebilecek bir acenta tanıyor musunuz?

  35. Hakan | 23 Ara 2014 | 13:03:36

    Merhabalar herkese ben Çin’de yaklaşık 5 yıl kadar yaşamış bir kişi olarak sizlere çin ile ilgili güzel ipuçları vereceğimi düşünüyorum.Türkiye’de Uzun bir süre yöneticilik yaptıktan sonra 44 yaşında macera olsun diye çine gitmeye karar vermiştim.Çine gitme amacım çok yakın bir arkadaşımın çinle yaptığı ticaretindeki dönen paranın çok yüksek rakamlara çıkması ve çinde çözüm ortağımız olan genç çinlinin denetlenmesiydi.Sadece 3 ay sonra çözüm ortağımız çinlinin her ay yaklaşık bizi 25.000 usd dolandırdığını tespit ederek işine son verdik.Daha sonra çince bilmeme rağmen aynı işi kendim devam ettirmeye karar verdim.yaklaşık 1 yıl sonra çinde pazarında tanınan ve ciddi paralar kazanan bir pozisyona gelmiştim.Çine giderken aldığım tek karar hiç bir türkle iletişim kurmamak konusundaydı. ( Türkiyede yediğimiz insani kazıklar beni bu duruma itmişti ) Çinde karşılaştığım türkleri görünce çok doğru bir karar verdiğimi düşündüm.Hepsinin tek derdi kısa sürede para kazanma ve ellerinden geldiğince insanları kandırıp bir an önce hak etmedikleri komisyonları ceplerine indirmekti.Çinde türk olarak diğer bir sorunda uygur türklerinin sahip olduğu imajdan kaynaklanmakta. Sincanlıların tamamı büyük şehirlerde klasik olarak ya şiş kebap satıyor ya kuruyemiş satıyor yadahırsızlık yapıyor.Çok iyi bir imajınız yoksa sizi de klasik sincan türklerinin kategorisine koyma şansları var.Pis sakallı koyu renkli kıyafetlere sahip, çizgili tshirt giyerek gelirseniz, hele birde helal lokanta peşinde gezerseniz çinliler ile dost olma şansınız yok sadece ticaret yaparsınız.Daha çok Avrupa ülkelerine ve amerikaya hayranlar.Yeni nesilin tamamı İngilizce öğrenme eğiliminde ve çok zeki bir ırkları var.2 yıl guangzhouda 3 yıl shanghayda yaşadım.Shanghay çok ayrıcalıklı bir şehir.24 saat uyumayan bir şehir.Shanghayda kaliteli takılmak istiyorsanız alt yapınızın çok güçlü olması gerekiyor sadece para yeterli değil bu şehirde.Benim hayatımdaki en büyük hatam bir dost uyarısıyla çince konuşabilen bir İstanbulluyu yanıma tercüman olarak almak oldu.Bu şahıs hayatımda gördüğüm en büyük dolandırıcı çıktı ve sanırım hala hayatını çinde milleti dolandırarak kazanıyor.Sonuç olarak ben 5 yıl sonra çok büyük paralar kazanmama ve süper bir yaşantıya rağmen sıkıldım ve şimdilik Türkiyeye döndüm.Çinde 2 türlü yaşantı vardır bir sefil bir yaşantı birde rüyanızda göremeyeceğiniz bir yaşantı. Paranızın durumuna bağlı.Eğer para kazanamıyorsanız inanın çok sefil bir yaşantınız olacak.

  36. burak | 30 Ara 2014 | 14:46:49

    bende 2 yildir cindeyim onumuzdeki hafta isci vizesi icin basvuruda bulunacagim fakat hic bir bilgim yok cinli bir abi var ondan isi ogreniyorum hemde onun evinde kaliyorum bana vize alabilirmisin dedim hallederiz dedi hastaneden rapor ve bir form var dedi sonrada turkiyeye gideceksin geleceksin sonrarisinida hallederiz dedi galiba cok sansliyim cunku sizlerin demesine gore cok zor birsey ama sagolsun beni hic bir konuda uzmedigi gibi bu konudada uzmuyor. acikcasi her kes cinlilerden ister istemez sikayetci bende yeri geliyor sikayet ediyorum fakat cinlilerde her yerde oldugu gibi kendi iclerinde iyi ve kotu olarak ayriliyor bu yuzden siz siz olun hep tetikte olun ama kimseninde gunahina girmeyin.

  37. utku | 16 Şub 2015 | 16:00:40

    merhabalar,

    ben 6 ay civarı kendi işim dolayısıyla Çin’e gitmem gerekiyor. Çin’de bana davetiye gönderecek birlikte çalıştığım şirkette vardır. ancak turist vizesi 30 günlük çıkıyormuş ayrıca ticari vizede 15 günlük çıkıyormuş diye duydum. acaba hangi vize bana en uygundur? nasıl yapmam gerekiyor? teşekkürler

  38. Hüseyin | 7 Mar 2016 | 20:09:33

    Hakan@ işin tam özünü anlatın, teşekkürler.
    aynı tecrübeleri bende çok yaşadım Yurtdışında,
    Dünyanın bir çok yerinde 30 yılım geçdi, 2006’da geri döndüm Türkiye’ye, ve E-Ticareti ile uğraşıyorum, yaklaşık 4 yıldır çinden ürün alıp satıorum, gayet’de iyi gidiyor, fakat malum, işinizde iyi olmak istiyorsanız arada kesinlikle aracının bulunmaması lazım, ben çinde Çinli elemanlar ile çalışıyorum, ve şunu diyebilirim, eğer iyi para kazandırıyorsanız, onlarda size iy para kazandıracaktır, yeterki devamlılık olsun. geçen sene ilk defa GZ’ye gitim ve sanırım tekrar gidecem ve hyatımın bir kaç yılını orada geçirecem, fakat Hakan@ dediği gibi,bizim millet’den uzak durmalı.

  39. Guven | 4 Eyl 2016 | 16:41:36

    Merhaba;
    Ben Çin’de İngilizce öğretmenliği yapmak istiyorum. Diplomam var ama çalışma izni konusunda yardım gerekiyor. Bana çalışma izni sağlayacak kurs bulabilir miyim? Ben çok kurs buldum ama hiç biri çalışma izni konusuna yaklaşmıyor. Bilgisi olanlar mail atarsa minnettar olurum. Hem TR’den gelirken istediklerini getiririm :)

  40. Aybars Yalçınkaya | 8 Haz 2017 | 12:08:15

    Arkadaşlar çalıştığım iş dolayısıyla farklı zaman periyotları içinde 6 kere Çin’e gelmiş ve uzun süre orada yaşamış biri olarak söylüyorum; Çin öyle uzun süreli ve yerleşmeyi düşünülecek bir ülke değil bana göre. Öncelikle aşırı bir kültür farklılığı var, insanları genel anlamda pis ve nüfusun büyük bir bölümü yüksek sesle yola tükürüyor, erkekleri tırnak uzatıyor (kültürlerinde tırnak uzatmak rahat bir işte çalıştıklarının göstergesi), çok yüksek sesle vurgulu konuşurlar ve sırada çoğu çaktırmadan önünüze geçmeye çalışır (tabi sizin buna izin vermemeniz gerekir. He bir de çok düz mantık insanlar, farklı alternatifi düşünme ve bir olayı çok boyutlu düşünüp geniş kapsamlı analiz etme yeteneğine sahip değiller. Çok teslimiyetçi yapıları var ve herşeyi sizden beklerler. Bunun yanında güvenlik konusunda bazı yemekler konusunda, insanların birbiriyle uğraşmayıp rekabetçi bir yapıya sahip olmadan birbirlerine saygı duymaları iyi yönleri. Z Vizesi almanız içinde çalıştığınız firmanın size ayarlayacağı evraklar ve bu firmanın devletle ilişkisi çok önemlidir. Sizden istenilen evrakları ayarladığınızda zaten şirketiniz sizin yerinize çalışma bakanlığına başvuruyor ve sizin adınıza Z Vizenizi temin ediyor. Saygılarımla

Yorum yapınız.